„Arra a megfigyelésre tettem szert, hogy egy célirányos élet általában jobb, gazdagabb, egészségesebb, mint egy céltalan, és jobb az idővel előre tartani, mint az idő ellen visszafelé lépkedni.” Carl Gustav Jung

Tanácsadás szerepe

Miért fontos a Tanácsadó? A tanácsadás folyamata

Elemzés

Cégünk szavatolja minden kollégánk szakmai felkészültségéért és hozzáértéséért. Első lépésként valamelyik kiváló kollégám felveszi Önnel a kapcsolatot, és megbeszélik a találkozó időpontját.

Az első találkozáskor megismerkedünk. Lehet, hogy ez akár nevetségesen is hangozhat, de mégis ez a legfontosabb dolog. A mi szakmánk abszolút bizalmi szakma. Ha nincs meg a kölcsönös bizalom, akkor nem érvényesül a személyre szabott pénzügyi megoldás.

Az ismerkedés kapcsán előfordulhat, hogy lassabban alakul ki a kölcsönös nyitottság, mert Ön úgy érzi nincs a tanácsadó felé bizalma, habár minden Kollégánk magas színvonalú szakmai képzéseken vesz részt és egységes tárgyalás technika és filozófia szerint dolgozik.  Mégis lassulhat az ismerkedésfolyamata, mert – túl fiatal, – túl öreg, – szakállas, – mert férfi, – mert nő, stb. Munkánkhoz fontos a kölcsönös nyitottság és őszinteség, ezért rászánjuk az időt ennek kialakulására.

A tanácsadói kapcsolat nem egy rövid kapcsolat: nem egy ügyletre szól, hanem akár egy életre.

Folytatásként egy komoly felmérést végzünk, ami két részből áll. Egyrészt fel kell mérjük az Ön jelenlegi anyagi helyzetét és jövedelemforrásait, másrészt meg kell tudjuk, mi mindent szeretne elérni a következő 10-20 vagy 30 évben, aminek pénzügyi vonzatai lehetnek.

Ez az analízis nem olyan bonyolult, mint amilyennek első látásra tűnik. az emberek pénzügyi céljai is legtöbbször néhány alapkérdésre koncentrálódnak. Mik ezek?

Az átlag családok teljes életében három olyan dolog van, ami önmagában elviszi a családtagok egész életében megkeresett összes pénz több mint a felét. Ez a három: a család saját lakása vagy háza, a gyerekek életkezdési költségei (egyetemi tanulmányok ára, első saját lakás induló része stb.) és a nyugdíjra félretett összeg. Az egyik legfontosabb feladat, hogy pontosan meghatározzuk, mikorra lesz szükség ezekre, és mekkorák lesznek ezek az összegek.

Egy vállalkozó esetében a feladat kicsit más. Az ő esetében, a lakás, vagy a gyerek költségei egyszerűbben megoldhatók. A nyugdíj már nagyobb probléma, mivel legtöbbjük minimálbérhez közeli összegre van bejelentve. Mondjuk ki, az állami nyugdíjból lényegében nem sok az esélye marad a kényelmesebb életvitelhez.Ráadásul sokszor egy elég magas életszínvonalhoz szoktak, és ki szeretne ebből engedni? De nem is ez a fő probléma, hanem, hogy minden vállalkozás sérülékeny – bármikor bekövetkezhet egy csőd, vagy csak egyszerűen a piac változása miatt elfogy a levegő a cég körül és be kell fejezni. Ilyen esetben csak egyet lehet tenni, fel kell készülni, és amíg jól megy a szekér, egy olyan pénzügyi alternatívát kell létrehozni, amivel egy esetleges csőd utáni újra kezdés lehetséges vagy már a hozam biztosítson kényelmesen megélhetést.

Van még egy terület, a “mókuskerékből”, való kiszállás, ami azt jelenti, hogy azt szeretnék csinálni, amihez kedvük van, vagy a nyugdíj korhatárt még el nem érők, de már idősebbek esetén a helyzet az, hogy a tőke már rendelkezésre áll és ebből kell egy olyan járadékot kihozni, hogy gondtalan nyugdíjas éveket élhessenek.

Most tehát tudjuk, mi mindent szeretne elérni az ügyfelünk. Tudjuk ehhez mikor és mennyi kell. Ehhez “csak” teljes körű piacismeret és matematika kell.

Gondolná, hogy tíz feletti, de számoljon csak utána, hány nagynevű bank, biztosító és pénzügyi szolgáltató van ma Magyarországon?

Kiértékelés

A tanácsadás folyamatában fontos a kiértékelés, hogy céljainak, vágyainak megfelelő pénzpiaci terméket ajánljunk, és ha szükséges optimalizáljuk a már meglévő termékeit.

Tanácsadás

Tanácsadóink kötetlen beszélgetés keretében bemutatják a kizárólag az Ön számára kidolgozott teljes körű koncepciót, amit pontról pontra Önnel együtt átbeszélnek. Szolgáltatásunk igénybevételével Ön azonnal élvezheti az összes előnyt, amit Ügyfeleinknek kínálunk.

Beszéljünk őszintén!

Most jön viszont a dolog legnehezebb része. Ugyanis az új megoldást, koncepciót úgy kell elmagyaráznunk, hogy az Ön megértse és átlássa.

Ez nem olyan egyszerű egy olyan országban, ahol semmilyen pénzügyi alapismeretet sem tanítanak az iskolában (és persze máshol sem). A kamatos kamat is csak matematikaórán szinte csak érdekességként kerül szóba, hogy a befektetési alapokról, a pénz útjáról és körforgásáról, meg ilyesmikről meg ne is beszéljünk. Szomorú tény az, hogy kevesebbet kell költenünk, mint a bevételünk. A bevételünk, minimum 10 % -át el kell különíteni öngondoskodásra. (tized) Hogy példaként említsük, amikor a beszélgetés során kiderül, hogy kevesebbet kell költeni, mint a bevételünk, az emberek széles csoportja meglepődik, ezen mi nem csodálkozunk, pedig magától értetődő. Csak addig verik a bankok az emberek fejébe, hogy vegyél fel hiteleket, abból gyarapodsz és jól is fogsz élni, az amit embertársaink már teljesen beveszik!

Pedig nem hitelből és annak kamataiból kellene folyamatosan, hanem a tizedből felhalmozódott hozamokból!

Szóval ez a munkánk tényleg legnehezebb része, amikor el kell magyaráznunk, hogy hogyan lehet egy olyan pénzügyi modellt megvalósítani, az Ön életében, amivel a legtöbb anyagi problémáját megoldjuk a következő évtizedekre.

A legtöbbször innen kezdődik a mi munkánk lényegi és hosszú távú része.

Ezek után teszünk javaslatot a választható megoldások közül a jelenleg meglévő termékei optimalizálására, így, egy Önhöz illő teljes körű koncepciót ajánlhatunk. A teljes körű koncepció alatt az egyablakos minőségi szolgáltatást értjük. Ön így mindent egy helyről kap meg, legyen az megtakarítási-, befektetési, teljes körű biztosítási termék.

Mi a hosszú távú befektetések esetén az értékpapír alapú befektetési alapokat tartjuk az egyik legjobb megoldásnak. Ezzel valóban jó biztonsággal lehet elérni a piacon fellelhető legjobb hozamokat – de szakértelmet kíván, elemző háttér információkat igényel, és sok munka van vele. Ki kell alakítani egy alap portfoliót, ami az adott elvárásnak a legjobban megfelel.

Szerződéskötési folyamat

Tanácsadóink az Önök igényeinek megfelelően kitöltött és aláírt ajánlatot átveszik és továbbítják a Partnereink felé. Az ajánlat elfogadásról és a létrejött szerződésről a tájékoztató információkat Partnereink jelzik az  Önök részére. Tanácsadóink készpénzt sem előlegként, sem foglalóként semmilyen esetben sem jogosultak átvenni.

Ügyfélgondozás

A minőségi tanácsadás feltétele az Ügyfélgondozás. Sajnos a világ folyton változik, ezért ezeket a portfoliókat folyamatosan rendezni kell.

Tanácsadóink folyamatosan tartják Ügyfeleikkel a kapcsolatot, így a pénzpiaci újdonságokról azonnal tájékoztatják Ügyfeleiket. Időközben bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, hogy időpontot egyeztessen tanácsadójával.

 Fontos Önnek a pénzügyi jövője? Vannak kérdései?  Kérjen időpontot most!