„Arra a megfigyelésre tettem szert, hogy egy célirányos élet általában jobb, gazdagabb, egészségesebb, mint egy céltalan, és jobb az idővel előre tartani, mint az idő ellen visszafelé lépkedni.” Carl Gustav Jung

Nyugdíjprogram

NYUGDÍJPROGRAM

ÖNGONDOSKODÁS 20% fix kamatként felfogható adójóváírással. Természetesen szabadon felhasználható tőkét gyűjt össze a futamidő alatt.

Az Öngondoskodási program egy megtakarítás, vagy lehet egyösszegű befektetés likvid számlával is (akár nyugdíjprogram is) aminek a lényege az, hogy Ön aktív éveiben rendszeres megtakarítás keretében félretesz nyugdíjára egy olyan összeget, melyet családi költségvetése elbír.

Ezt megtámogatandó, hogy az állam hozzájárul éves szinten 20% fix kamatként felfogható adójóváírásként.

Pluszban ehhez  még hozzá jön az általunk kínált konstrukció keretében egy különleges hűség bónusz rendszer, ötévenkénti hűségidőszakokat követően eseti díjként hűségjóváírást teljesít a szerződő számláján.

Így gyakorlatilag az eszközalap teljesítménye mellett, 25% plusz az éves hozam, amivel számolhat.

A nyugdíjprogramot kisebb összegű havi megtakarítással is érdemes elindítani, amit aztán további rendszeres, havi néhány tízezer forintos befizetéssel lehet növelni.

A havonta rendszeresen megtakarított tíz-húszezer forintos összeg, már 7-15 év alatt komoly megtakarítássá épülhet. Nézze meg számítási példáinkat!

Automatikus portfólió kezelés azoknak az Ügyfeleknek, akik a teljes biztonságra utaznak, és nem szeretnének eszközalap-választással foglalkozni! Ahogy közelednek a nyugdíjas évek, úgy csökkentjük a kockázati szintet.

A szolgáltatás célja, hogy a megtakarítási célig hátralévő időtartam csökkenésekor aktív segítséget nyújtson a megtakarítások eszközalapok közötti átrendezésében. Az eszközalapok közötti átrendezéssel (átváltással és átirányítással) elérhető, hogy a megtakarítás mindig a megtakarítási célig hátralévő időtartamnak megfelelő kockázati szintű eszközalapban legyen.

Egyrészt a megtakarítási célig hátralévő időtartam alapján – előre meghatározott biztosítási évfordulókon a megtakarítások egyre alacsonyabb kockázatú eszközalapba kerülnek,  – másrészt, a kiválasztott – magas kockázatú – eszközalapok esetében trendfigyelés is történik. A kiválasztott – magas kockázatú – eszközalapok trendfigyeléséhez kapcsolódó átváltás és átirányítás az eszközalap vételi árának csökkenése esetén segíthet megvédeni megtakarításainkat a jelentősebb értékvesztéstől. Negatív trendforduló esetében a magas kockázatú eszközalapokból egy alacsony kockázatú eszközalapba kerülnek átváltásra a befektetési egységek és átirányításra a jövőbeni befizetések, míg pozitív trendforduló esetében ennek éppen fordítottja történik.

Az eszközalap eszközeinek felosztása, bankbetétekbe, hazai és külföldi állampapírokba, banki, jelzálog-hitelintézeti és vállalati kibocsátású kötvényekbe, tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF), valamint árupiaci termékekbe fekteti. Az eszközalap célja, hogy a megcélzott befektetési időtáv alatt az inflációt lényegesen meghaladó hozamot érjen el egy jól diverzifikált, a piaci várakozások függvényében folyamatosan kiigazított, vegyes eszközösszetétel segítségével.

 Fontos Önnek a pénzügyi jövője? Vannak kérdései?  Kérjen időpontot most!

 Figyelem! A tájékoztatás nem teljes körű. A jelen oldalon leírtak nem minősülnek konkrét ügyben adott befektetési-, adó-, vám-, társadalombiztosítási vagy egyéb üzleti tanácsnak. A Befektetési Politika és a befektetések tervezése a pénzügyi tervezés menetében nem irányul befektetési tanácsadásra, nem javasol, és nem valósít meg semmilyen befektetési tranzakciót. Az EBP Kft. nem vállal semmilyen felelősséget az itt megfogalmazottak helytelen felhasználásából eredő esetlegesen bekövetkező anyagi és erkölcsi károkért, jogkövetkezményekért.